english     česky
Our TIP
Menu
Recent comments

co http://08xiptp.com/ ?

jirka  •  8.12.2008 3:25

AdBux už nemá smysl dále podporovat . Nedávno zavedli body místo peněz takže ho poněkolikáte odtud přesunu do archívu a snad už naposled. Body se poté převádí určitým poměrem na peníze. Tou cestou se vydal kdysi i Clix4Coins a do několika týdnů zkončil .

vitis  •  20.8.2008 15:20

no, ale kam mám kliknúť? mne sa tamokrem toho odpočítavanie nezobrazuje

skul  •  10.8.2008 12:15

vřele můžu doporučit - 20€ už je doma na PP platba proběhla za cca 32 dní

crex  •  8.5.2008 23:41

klikačka BUX3 18 reklam(odkazů) 0,01 dolarů za klik 0,01 dolaru za referal klik 0.05 register bonus vyplacení po 10 dolarech 100% vyplácí na alertpay lepší hodnocení než bux.to

stonty  •  21.4.2008 17:20
Ads
Course
Category: Cheats and SCAM

Podvodné emaily

Co to je podvodný email? Jak ho poznat?

V tomto článku budu reportovat všechny podovodné emaily, které mi příjdou a budou mít nějakou souvislost s klikačkami. Cizím slovem se toto konání nazývá phising (viz. např. Wikipedia - phising. Rozhodl sem se, že sem emaily nebudu přímo dávat aby mě Google nedal do blacklistu.

První mail, který mi v souvislosti s klikačkami kdy přišel je tento. podvodný egold mail
Na obrázku vidíte email, který mi přišel. Vypadá důvěryhodně, je i v designu Egold tak proč ne? To vám řeknu v následujícím odstavci. V emailu se důrazně požaduje aktualizace vašich egold údajů, jinak bude váš egold účet suspendován (zmražen). Egold by po vás nikdy takovéto údaje nežádal! Údaje by se k útočníkovi dostaly po té co byste vyplnily formulář, který se nachází pod klikem click here. Další možnost jak tento email prokouknout je, že když na link click here najedete myší (Nekliknete!) uvidíte vlevo dole ve stavovém řádku link kam odkaz odkazuje, v tomto případě odkazuje na chelseavn.com/egold což nemá s eGoldem nic společného. Další a také nejjednodušší je, že se podíváte na adresu ze které mail přišel, ani ta totiž nemá nic společného z egoldem, není ve tvaru např. service@egold.com (tato možnost už dnes není tak spolehlivá jelikož tato adresa se dá falšovat). Takže ještě jednou opakuji eGold ani žádná jiná bankovní instituce by po vás údaje touto formou nikdy nevymáhali!
Další mail je tentokráte od "PayPalu". Ten přišel hned dvakrát (asi týden po sobě).
podvodný PayPal mail
Opět se v něm požaduje abyste si zadali údaje o vašem prý zabolkovaném účtě. Že prý systém náhodně zablokoval váš účet aby se zjistilo zdali k němu máte přístup jen a pouze vy (o těchto praktikách PP nevím, ale nejspíše je i to vymyšlené). Desing má opět opravdu věrohodný. Ale?! Vaše informace k účtu, které byste zadali do formuláře po kliknutí na Click here to verify your Information by určitě neobnovily váš účet. A jak tento email prokouknout? Zopakuju praktiky z předchozího podvodného mailu. Opět když najedete myší na takový link tak poznáte ve stavovém řádku kam odkaz odkazuje. V tomto případě je to internetmarketingencyclopaedia.com/paypal/, což opět neodpovídá serveru, který má něco s PayPalem společného. Další již zmíněný trik je email odesilatele support@paypal.intl.com, který v tomto případě není úplně jednoznačný. Opět opakuji: Žádná bankovní či peněžní instituce y po vás takto informace nažádali!
Další email je také od "PayPalu", ovšem tomuto mailu by neuvěřil snad ani začátečník.
podvodný PayPal mail 2
Jak vidíte, útočník si s designem moc hlavu nelámal, mail je v prostém textu. Ale i tento mail po vás vyžaduje údaje k PayPal účtu. V mailu se píše, že zasílají zprávu všem členům PayPalu (což by stálo nemalé prostředky) a takto zjišťují, kteří členpvé jsou aktivní a kteří již ne. Ti neaktivní budou smazání do 3 dnů. Údaje, které vám mají zajistit pokračování platnosti účtu by se k útočníkovi dostali poté co byste klikli na https://paypal.com. Ale my jsme chytří a mail snadno prokoukneme. Už je to kam odkaz vede - travelspacerides.com/pp - nám říká, že mail je podvodný. A adresa odesílatele také neodpovídá nikomu z řad PayPalu. A tak znovu opkauji: Žádná bankovní či peněžní instituce y po vás takto informace nažádali!
To je zatím vše z ukázek podvodných emailů. Zatím nic dalšího nepřišlo :)

print Print friendly version

Comments rss


No comments were added